آدرس دفتر:

کرج-فردیس-شهرک طالقانی-خیابان طالقانی-بعد از میدان طالقانی-روبروی کوچه حکیمی فر

شماره تماس دفتر 02636637394---02636602986
شماره همراه پشتیبانی 09336005882

فیلامنت چیست و انواع آن کدام است؟

تاریخ انتشار: 19 شهریور 1400
فیلامنت چیست و انواع آن کدام است؟

در این مقاله سعی داریم که شما را با انواع فیلامنت‌ها آشنا کنیم و به توضیح مفصل هر یک و کاربردهای آن‌ها بپردازیم پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید که شما را با این ماده اولیه مهم برای پرینترهای سه بعدی آشنا کنیم.

فیلامنت نایلون(PA) چیست؟

فیلامنت نایلون(PA)

از انواع مختلف فیلامنت می‌توان به فیلامنت نایلون PA اشاره کرد که از ویژگی‌های این نوع مواد اولیه این است که به شدت آب را جذب می‌کند و این امر باعت می‌شود خواص آن و همچنین تلورانس آن تغییر پیدا کند ولی با این وجود فلامینت نایلون (PA) نسبت به فیلامنت‌هایی همچون PLA و ABS دارای استحکام زیاد، دوام و مقاومت شیمیایی بالا می‌باشد و با این خصوصیات فیلامنت نایلون (PA) برای چاپ قطعات مکانیکی مانند چرخ دنده‌ها، یاتاقان‌ها، لوازم خانگی و غیره مناسب است.

با این وجود فیلامنت نایلون (PA) همانند ABS بخاطر سرعت انقباض زیادی که دارد تاب برمی‌دارد لذا برای چاپ با فیلامنت نایلون استفاده از یک صفحه داغ برای بالا بردن چسبندگی قطعه به صفحه چاپ توصیه می‌شود. همچنین بخاطر داشته باشید که فیلامنت نایلون (PA) باید خشک نگه داشته شود زیرا آب جذب شده می‌تواند باعث سست شدن چاپ شود.

نایلون Nylon یک نام عمومی است که به گروهی از پلاستیک‌ها به نام پلی آمید اشاره دارد فیلامنت نایلون PA یک پلیمرترموپلاستیک با خواص مکانیکی عالی مانند مقاومت بالا، انعطاف پذیر با ضخامت نازک و غیرشکننده، بسیار با دوام، جمع‌شدگی کم، مقاومت در برابر اشعه UV و مقاومت برتر در برابر مواد شیمیایی است به دلیل خواص مکانیکی نایلون برای قطعاتی که به مقاومت و دوام بالایی نیاز دارند.

مانند قطعات صنعتی ابزار، اتصالات، پروتزها و چرخ دنده‌ها مناسب است برای فیلامنت نایلون به هیت بد (صفحه داغ_بستر گرم) نیاز است که دمای هیت بد معمولا 90 الی 110 درجه و دمای نازل 230 الی 270 درجه می‌باشد نایلون ماده‌ای است که رطوبت هوا را جذب می‌کند استفاده از فیلامنت جذب شده در رطوبت می‌تواند باعث ایجاد مشکلات کیفیت چاپ، کاهش مقاومت قطعه و کیفیت سطح شود بنابراین توصیه می‌شود که فیلامنت نایلون در جای خشک نگهداری شود تا به نتایج مطلوب در پرینت برسد.

خاصیت فیلامنت انعطاف‌پذیر چیست؟

فیلامنت منعطف یا Flexible از دیگر فیلامنت‌های رایج نظیر PLA و ABS مورد استفاده در پرینترهای سه بعدی  متفاوت می‌باشد، چون نرمتر و قابل تراکم است. فیلامنت منعطف Flexible  توسط چاپگرهای سه بعدی FDM به خوبی اکسترود می‌شود و به خوبی به بستر پرینت می‌چسبد. چون لایه‌های بعدی به خوبی روی لایه‌های قبلی می‌چسبند، معمولا فیلامنت انعطاف‌پذیر یا Flexible  را برای چاپ‌های با سرعت بیشتر و بدون ترک و با ریسک کمتر می‌توان مورد استفاده قرار داد.

ترکیبی از پلاستیک و لاستیک سخت هستند. فیلامنت‌های TPE و TPU به راحتی و بدون شکستگی و از دست دادن شکل اصلی خود می‌توانند خم و یا کشیده شوند و از این رو در برابر ضربه مقاومت بالایی دارند، دارای ماندگاری طولانی مدت‌اند، نرم و انعطاف پذیراند و در برابر ضربه بسیار مقاوم‌اند. نیاز به صفحه گرم با دمای حدود 60-45 درجه سانتی‌گراد ندارد، نیاز به محیط بسته ندارند، برای چسباندن قطعه‌ی پرینتی می‌توان از چسب painter استفاده کرد. دمای نازل 245-225 درجه ی سانتی‌گراد به فن خنک‌کننده نیاز دارند.

ویژگی‌های فیلامنت پلی کربنات(PC)

ویژگی‌های فیلامنت پلی کربنات (pc) به شرح زیر است:

  • فیلامنت PC  یا پلی کربنات یک ترموپلاست مقاوم، با شفافیت بسیار زیاد و مقاومت دمایی بالا است. فیلامنت PC  یا پلی کربنات به عنوان  یک ماده مستحکم و با دوام می‌تواند برای چاپ نمونه‌های عملکردی مورد استفاده قرار گیرد.
  • چون فیلامنت PC  یا پلی کربنات در برابر حرارت مقاوم است، دمای چاپ آن در حدود ۲۶۰ درجه سانتی گراد می‌باشد اما دمای چاپ به نوع چاپگر سه بعدی مورد استفاده نیز بستگی دارد.
  • استفاده از صفحه داغ برای چاپ کردن PCتوصیه می‌شود.
  • نکته قابل توجه دیگر اینکه PC  ماده آب-دوست بوده و باید در جاهای خشک نگه داشته شود چرا که جذب رطوبت باعث حباب دار شدن و سست شدن پیوندها می‌شود.
  • ماده‌ای با استحکام بالا بوده که برای محیط‌های سخت و کابرد های مهندسی مناسب می‌باشد.
  • فیلامنت پلی کربنات در برابر حرارت و ضربه مقاوم است.
  • فیلامنت پلی کربنات دارای دمای انتقال شیشه بالای 150 درجه سانتیگراد است یعنی میتواند تمام ساختار خود را تا آن درجه حرارت حفظ کند.
  • فیلامنت پلی کربنات اغلب در برنامه‌هایی که به انعطاف‌پذیری نیاز دارند استفاده می‌شود چون میتواند بدون شکستن خم شود.
  • اکثر فیلامنت‌های پلی کربنات حاوی مواد افزودنی‌اند که موجب می‌شود فیلامنت پلی کربنات در دمای کمتری پرینت شود.
  • فیلامنت پلی کربنات ماده ای بسیار ریز ساختار است لذا رطوبت هوا  را جذب می‌کند و این موضوع می‌تواند روی عملکرد پرینتر سه بعدی و استحکام قطعی پرینت شده تاثیر بگذارد.
  • فیلامنت پلی کربنات می‌بایست پس از باز شدن باید در ظرف محکم و مقاوم ضد رطوبت نگهداری شود.
  • برای پرینت سه بعدی با فیلامنت پلی کربنات نیاز به درجه ی حرارت بسیار بالا است.
  • فیلامنت‌های پلی کربنات اغلب روی پرینترهای سه بعدی که دارای حجم ساختاری محصور و قادر به تحمل دمای بالای هیت بد و اکسترودر هستند به بهترین وجه پرینت می‌شود.
  • قطعات پرینت شده با فیلامنت پلی کربنات قابل پرداخت هستند بدون اینکه دچار شکستگی شوند.

فیلامنت PVA

فیلامنت PVA

فیلامنت PVA یا همان پلی وینیل الکل قابل حل در آب می‌باشد.  فیلامنت  PVA شناخته شده ترین ماده برای ساپورت گذاری می باشد و در آب در مدت زمان کوتاهی به طور کامل حل می شود.

بعد از باز کردن بسته بندی فیلامنت PVA، باید در جای خشک نگهداری شود. بدون ضرر، غیر سمی و با محیط زیست دوست است. این فیلامنت در برابر نفت  روغن و حلالها مقاوم است.

یکی از ویژگیهای بارز فیلامنت PVA تحمل کشش و انعطاف پذیری بالای این فیلامنت است. یک پلیمر تخریب پذیر و نرم بوده که نسبت له رطوبت حساس می باشد.

ماده PVA زمانی که در معرض آب قرار می گیرد در آن حل میشود به همین دلیل ماده PVA یک ساپورت بسیار مفید برای برای پرینت سه بعدی به حساب میرود.

هنگام چاپ نمونه های پیچیده و یا قطعاتی که دارای حفره هستند میتوان از PVA به عنوان ساپورت استفاده کرد و با حل کردن آن در آب گرم آن را جدا کرد. هنگام نیاز به ساخت نمونه های اولیه ی سریع میتوان از فیلامنت PVA استفاده کرد.

برای پرینت سه بعدی با فیلامنت PVA نیاز به فضای بسته نیست. دمای نازل 200-185 درجه سانتی گراد.نیاز به صفحه گرم با دمای 60-45 درجه ی سانتی گراد دارد. برای چسباندن قطعه پرینتی با فیلامنت PVA به سطح میتوان از چسب painter استفاده کرد.

 

فیلامنت HIPS

فیلامنت HIPS

این فیلامنت همان پلی استاریرن اما در درجه پلیمریزاسیون بالا می باشد از این پلیمر بیشتر به عنوان ساپورت استفاده می شود پلیمر صنعتی و ارزان قیمتی است.

یک فیلامنت مقاوم در برابر ضربه فوق العاده قوی است .فیلامنت HIPS در d-limonene قابل حل بوده و میتواند چاپ شما را از هرگونه نشانه گذاری ناشی از حذف ساپورت مصون نگه دارد.

فیلامنت HIPS ویژگی های چاپی شبیه با ABS داشته و آن را به یک شریک اکستروژن تبدیل میکند.فیلامنت HIPS برای پشتیبانی از پرینت های ABS عالی است.فیلامنت HIPS در مقایسه با فیلامنت های ABS از لحاظ ابعادی پایدارتر و سبک تر است.

فیلامنت HIPS یک انتخاب عالی برای قطعاتی است که در پایان فرسوده میشوند و یا در برنامه هایی مورد استفاده قرار میگیرند که میتوانند از وزن سبک تری بهره مند شوند.

بهتر است صفحه از جنس شیشه باشد. بهتر است فضای پرینت بسته باشد. برای چسباندن به سطح میتوان از چسب ماتیکی و یا kapton استفاده کرد. نیاز به صفحه گرم با دمای ۱۱۰ الی ۱۱۵ درجه  سانتی گراد دارد.

فیلامنت POM

فیلامنت POM

فیلامنت پلی استال یا POM  یک پلیمر گرمانرم (Thermoplast) است که با اسامی دیگری همچون پلی اکسی متیلن، استال، پلی استال یا پلی فرم الدئید نیز شناخته می شود.

فیلامنت پلی استال POM دارای استحکام بالا، سختی بالا، مقاومت به ضربه و سایش بالا می تواند برای پرینت کردن قطعات با کارکرد مهندسی مورد استفاده قرار گیرد.

دمای پیشنهادی برای پرینت ۲۲۰-۲۶۰ درجه سانتی گراد است. برای جلوگیری از تاب برداشتن قطعه استفاده از صفحه داغ در پرینت کردن فیلامنت پلی استال POM  توصیه می شود. فیلامنت پلی استال POM  را باید خشک نگه داشت، در غیر اینصورت قطعه چاپ شده از دوام کمتری برخوردار خواهد بود.

پلیمری است که از مونومرهای فرمالدهید با تبلور نسبتا بالا تولید میشود.

فیلامنت POM دارای استحکام بالا بوده و در برابر ضربه و سایش مقاوم است لذا برای چاپ قطعات مهندسی مناسب است. فیلامنت POM همچنین دارای مقاومت حرارتی و پایداری بالا و شفافیت عالی نیز میباشد.

محدوده دمایی چاپ فیلامنت POM از 260 تا 225 درجه سانتی گراد است و در دمای بالاتر از این دامنه دمایی گازهای سمی تولید میکند. فیلامنت POM مستعد انقباض زیاد و چسبندگی ضعیف بخصوص در لایه پایه میباشد که با بالا بردن دمای هیت بد میتوان آن را جبران کرد.

فیلامنت POM در پرینترهای سه بعدی Makerbot – Ultimaker – Afinia – Prusa – Solidoodle قابل چاپ و استفاده است.

فیلامنت PETG

فیلامنت-PETG

مانند ABS ماده ای محکم بوده و در عین حال بسیار شفاف و انعطاف پذیر است. احتمال تاب و چروک برداشتن در فیلامنت PETG وجود ندارد. بنابراین فیلامنت PETG همانند فیلامنت PLA توسط پرینترهای سه بعدی  پرینت می شود.

همچنین پیوند بین لایه ها خوب است و نیازی به صفحه داغ نیست. دمای پیشنهادی برای پرینت ۲۲۰-۲۴۰ درجه سانتی گراد است. مدلهای چاپ شده بافیلامنت PETG از استحکام بالا، سطح براق و انعطاف پذیری بی نظیری دارند.

تمام این ویژگیها فیلامنت PETG رابرای ساختن قسمتهای مکانیکی مناسب و شایسته می کند. دارای مقاومت بالا در برابر آب، مواد شیمیایی و مواد اسیدی و قلیایی میباشد.

فیلامنت PETG دارای قابلیت شکل پذیری و در عین حال دارای قدرت بالا میباشد که این امر موجب شده فیلامنت PETG برای مصارف مکانیکی و رباتیک مورد توجه کاربران باشد.

فیلامنت PETG همچنین ماده ای عالی برای چاپ نمونه های هنری میباشد.

فیلامنت PETG یک جایگزین مناسب برای فیلامنت های PLA و ABS بوده که استحکام بالاتر، تحمل دمایی بالا و انقباض کمتری داشته و قطعه ی چاپی منظم تری حاصل میکند.

استفاده از فیلامنت PETG به دلیل چسبندگی، برای ساختار های پشتیبانی (ساپورت) توصیه نمیشود. دمای پرینت بالا (245 درجه و بیشتر) به دلیل دمای بالای چاپ، موجب آسیب نازل های برنجی میشود.

دمای بالای هیت بد (70 درجه و بیشتر) مشکلات چسبندگی قطعه ی چاپی بسیار منظم انعطاف پذیری بالا استحکام بالا انقباض کم و تاب خوردگی کم.

کامپوزیت های PLA

در این فیلامنت ها پایه PLA است که با افزودن  پودر بسیار ریز آلومینیم، مس، برنز و چوب به دست می آید. با فلز آلومینیم، مس، برنز  افزوده شده، هدایت حرارتی فیلامنت افزایش می یابد  بنابراین این فیلامنت ها سریعا منجمد یا سفت می شود، که برای چاپ کردن قسمتهای معلق مناسب است (قادر به چاپ بخشهای بدون ساپورت شده است).

بخاطر خاصیت حرارتی بالاتری که این فیلامنت ها  دارند، فیلامنت مذاب به سرعت منجمد می شود و فرصت توده شدن در نوک نازل چاپگر را نمی یابد. نمونه های چاپ شده با نوع از فیلامنت ها رنگ و بافت درخشانی دارند و جدا کردن ساپورت قطعه در مقایسه با مدل چاپ شده با فیلامنت PLA  معمولی آسانتر است.

مقایسه فیلامنت های پرکاربرد ABS و PLA

 

مقایسه فیلامنت های پرکاربرد ABS و PLA

پس از بررسی خواص تعدادی از فیلامنت های چاپگرهای سه بعدی جای بحث  در مورد خواص دو فیلامنت پر مصرف PLA و ABS باقی مانده است،به علت کاربرد زیاد این دو فیلامنت یا نخ پلیمری بیشتر سعی می شود تا خواص این دو به صورت مقایسه تفاوت ها و شباهت ها باشد.

فیلامنت ABS منشاء نفتی دارد و یک کوپلیمر از سه منومر استایرن، بوتا دی ان و اکریلو نیتریل می باشد.

اما PLA منشاء گیاهی داشته و طی یک سری مراحل پیچیده فیزیکی و شیمیای از گیاهانی مانند نشاسته، ذرت و … به دست می اید PLA یا پلی لاکتیک اسید یک پلیمر محیط زیست دوست می باشد به این معنی که در طی زمان کوتاهی در محیط زیست جذب شده و هیچ نوع ماده سمی و خطرناکی را در طبیعت تولید نمی کند.

تفاوت هایی نیز در مواجه با رطوبت و همچنین تاثیر گذاری رطوبت در خواص آنها وجود دارد.

میزان رطوبت فیلامنت های ABS

رطوبت در ABS موجب تولید حباب در هنگام خارج شدن از نوک نازل می شود خارج شدن حباب باعث کاهش کیفیت ظاهری قطعه پرینت شده، گرفتگی نازل و … می شود.

رطوبت ABS را می توان با یک منبع داغ خشک از بین برد. اما PLA رفتار متفاوتی از خود در مواجه با رطوبت نشان می دهد، علاوه بر تولید حباب در هنگام خروج از نوک نازل ، باعث تغییر رنگ ، کاهش استحکام چاپ سه بعدی در اثر دپلیمریزاسیون PLA می شود  PLAرا می توان با استفاده از نمگیرهای مواد غذایی رطوبت زدایی کرد.

تولید بوی کمتر در هنگام چاپ یکی از مزیت های هر نخ پلیمری یا فیلامنت می باشد، در هنگام پرینت و کار کردن با  ABS بوی پلاستیک قابل توجهی تولید می شود که برای بسیاری از اشخاص غیر قابل تحمل می باشد، هنگامی که ما با ABS  فرایند چاپ سه بعدی را انجام می دهیم باید از تهویه مطلوب و مناسب بخصوص در فضاهای بسته و کوچک اطمینان داشته باشیم.

از سوی دیگر PLA از کربوهیدرات بدست می آید و هنگام پرینت گرفتن با آن بویی شبیه به روغن پخت و پز تولید می شود.

مزیت فیلامنت ها

یکی دیگر از مزیت های هر فیلامنت این است که قطعاتی با ابعاد دقیق پرینت کنند، فیلامنت ABS  تاب بر می دارد و همچنین گوشه های گرد به جای گوشه های تیز به وجود می اورد برای تاب برنداشتن ABS از صفحه پرینت توصیه می شود دمای صفحه پرینت را تا ۸۰-۱۰۰ بالا برد، راه حل های دیگری از قبیل حل کردن ABS در استون و مالیدن ان بر روی صفحه پرینت به عنوان چسب قبل از پرینت ، پاشیدن یک پاف از اسپری مو وجود دارد.

برای جلوگیری از گرد شدن گوشه ها تعبیه فن مشکل را از بین می برد ولی این کار مشکل دیگری که کاهش چسبندگی بین لایه که موجب ایجاد ترک در چاپ را به وجود می اوردPLA  در مقایسه با ABS کمتر تاب برمی دارد به همین خاطر نیاز چندانی به صفحه داغ ندارد ولی گرم کردن بستر چاپ تا دماهای ۵۰ درجه سانتیگراد به بهتر شدن کیفیت چاپ کمک می کند.

تعبیه فن برای پرینت با PLA  ضروری ایست چون یک پلیمر قطبی است که خیلی دیرتر از ABS سرد می شود، این باعث می شود در هنگام پرینت قطعه پرینت شده به حالت خمیری باشد و با برخورد با نازل پیچ وتاب بخورد.

خواص عمومی فیلامنت ABS

یک پلیمر مهندسی با انعطاف پذیری خیلی جزیی در مقایسه با PLA است. رنگ ABS  قبل از افزودن رنگدانه های دیگر بژ شیری ملایم است. انعطاف پذیری ABS باعث ایجاد تکه های به هم پیوسته که کار با ان آسان است می شود ABS به راحتی سمباده و ماشین کاری می شود ABS  در استون حل می شود.

این امر باعث می شود قطعات تولیدی با آن با دو سه قطره از استون به هم جوش بخورند، قرار دادن قطعه در بخارات استون باعث استحکام و براقیت آن می شود.

بازیافت ABS در مقایسه با PLA اسانتر است. قدرت، انعطاف پذیری، ماشینکاری و مقاومت حرارتی بالا انرا به عنوان یک پلاستیک که مهندسان ترجیح می دهند با آن کار کنند تبدیل کرده استپلیمری است که در چاپ سه بعدی مورد استفاده قرار میگیرد.

زیرا فیلامنت ABS میتواند قالب و مهندسی شود.فیلامنت ABSسابقه ای طولانی مدت در دنیای چاپ سه بعدی دارد. فیلامنت ABS به دلیل خواص مکانیکی خوب، قیمت مناسب و استحکام بالا مورد توجه قرار گرفته و محبوب شد. فیلامنت ABS به دلیل استحکام و مقاومت در برابر ضربه شناخته شده است.

فیلامنت ABS امکان چاپ قطعات بادوام و مقاوم در برابر سایش را فراهم میکند.

نکات قابل توجه درباره فیلامنت های ABS

فیلامنت ABS همچنین دارای دمای انتقال شیشه ی بالایی است یعنی، فیلامنت ABS قبل از تغییر شکل میتوانند در دمای بسیار بالا مقاومت کنند.

فیلامنت ABS توانایی گرم شدن و نرم شدن در هنگام گرم شدن در دمای بالا و بازگشته به حالت جامد عادی خود را در دمای خنک تر دارد که این خاصیت فیلامنت ABS را به یک فیلامنت ایده آل تبدیل کرده است.

حین چاپ نمونه ی مورد نظر با فیلامنت ABS توصیه میشود محیط، باز باشد یا از تهویه مناسب استفاده شود.

فیلامنت ABS باید روی هیت بد گرم چاپ شود چون در غیر اینصورت فیلامنت ABS به طرف بالا فر میشود. همچنین استفاده از هیت بد گرم و سطح صاف حین پرینت با فیلامنت ABS باعث کاهش تغییر شکل قطعه ی مورد نظر میشود.

فیلامنت ABS با خنک شدن منقبض میشود بنابراین کنترل دمای حجم ساخت و قسمت داخلی آن میتواند مزایای عمده ای داشته باشد.

کم هزینه. مقاومت بالا در برابر ضربه و سایش. قطعات پرینت شده دارای سطح صاف هستندمقاومت بالا در برابر حرارت. به هیت بد گرم نیاز دارد. بوی نامطبوع حین چاپ. خاصیت منقبض شدن بعد از پرینت باعث کاهش دقت پرینت میشود.اکسترودر درجه حرارت 250 – 220 درجه سانتیگراد  .هیت بددرجه حرارت 110 – 95 درجه سانتیگراد. به فن خنک کننده نیاز ندارد. سطح پرینت نوار کپتون.

خواص عمومی فیلامنت PLA

از محصولات گیاهی مانند ذرت، سیب زمینی و یا چغندر قند غالبا ساخته می شود. به عنوان ماده ای برای بسته بندی مواد غذایی بکار می رود.

نسبت به ABS سختر و سفتر است، قطعات چاپ شده با PLA در مقایسه با ABS براقتر و محکمتر می باشد، سمباده کاری و ماشینکاری آن به زمان بیشتری نیاز دارد.

دمای ذوب PLA  پایین تر است بنابراین مقاومت دمایی آن کمتر می باشد این ویژگی در دماهای بالا می تواند موجب افتادگی و تغییر شکل نامناسب شودیکی از محبوب ترین فیلامنت های در زمینه ی پرینت سه بعدی میباشد.

فیلامنت PLA در اکثر پرینتر های سه بعدی قابل استفاده است زیرا میتوان آن را در دمای پایین چاپ کرد و نیازی به بستر گرم نیست.

فیلامنت PLA اولین و بهترین گزینه برای استفاده ی کاربران مبتدی میباشد، ‌زیرا چاپ قطعات مورد نظر با فیلامنت PLA بسیار آسان بوده و هچنین قیمت مناسبی نیز دارد.

فیلامنت PLA یکی از فیلامنت های سازگار با محیط زیست است چون فیلامنت PLA از محصولاتی مانند ذرت و نیشکر گرفته میشود لذا تجدید پذیر است.

برای چاپ قطعات مورد نظر با فیلامنت PLA نیازی به محیط بسته نیست و حین چاپ عطر و بویی مطبوع دارد.

قطعات پرینت شده با فیلامنت PLA دارای سطح صاف بوده، مقاومت بالا و دقت ابعادی بالایی هستند. فیلامنت PLA انعطاف پذیری کمی دارد. فیلامنت PLA دارای استحکام بالا، دوام و مقاومت شیمیایی بالا می باشد.

قطعات ساخته شده با فیلامنت PLA محکم و صلب هستند و سمباده پذیری کمی دارند. فیلامنت PLA برای چاپ نمونه هایی که دارای گوشه های تیز و ارتفاع زیاد هستند مناسب است. قیمت مناسب. استحکام بالا. دقت ابعادی بالا. ماندگاری طولانی مدت. مقاومت کم در برابر حرارت. نیاز به فن خنک کننده. برای استفاده در قطعاتی که در معرض نور خورشید خواهند بود مناسب نیست.

اکسترودردرجه حرارت 220-190 درجه سانتیگراد.هیت بد درجه حرارت 60-45 درجه سانتیگراد. به خنک کننده نیاز دارد – سرعت فن ۱00٪. سطح پرینت شیشه – چسب ماتیکی PEI

سخن پایانی

از اینکه تا انتهای مطلب همراه ما بودید کمال تشکر را داریم. همواره می توانید همزمان با خرید پرینتر سه بعدی نسبت به  خرید فیلامنت برای پرینتر سه بعدی خود در هر زمان از فروشگاه پرینتر های سه بعدی تری دی استار بهره مند شوید.

اشتراک گذاری در :
مطالعه
پرینتر سه بعدی خارجی یا ایرانی؟ کدام بهتر است؟

دیدگاه ها

2 پاسخ به “فیلامنت چیست و انواع آن کدام است؟”

  1. سلام وقتتون بخیر مقاله کامل و مفید بود فقط عکس نداشت عکس برای قسمت های مختلف قرار بدید خیلی بهتره ممنونم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تخفیف پرینتر سه بعدی